Polityka prywatności
Ostatnia aktualizacja: 25 października 2026
Kim jesteśmy
Makeyours to aplikacja Shopify prowadzona przez Kronomondo („my”, „nas”). Niniejsza polityka wyjaśnia, jakie informacje aplikacja zbiera, gdy sprzedawca ją instaluje, oraz jakie informacje przetwarza o klientach sprzedawcy. Pytania można kierować na adres [email protected].
Informacje o sprzedawcach
- Dane sklepu przekazywane przez Shopify podczas instalacji: domena sklepu, nazwa sklepu i kontaktowy adres e-mail sklepu.
- Token dostępu wydany przez Shopify, używany wyłącznie do wywoływania interfejsów API Shopify w imieniu sklepu.
- Szablony i ustawienia skonfigurowane przez Ciebie w aplikacji.
Informacje o Twoich klientach
Gdy klient korzysta z edytora, Makeyours przetwarza:
- Obrazy wgrane przez klienta oraz dodane przez niego teksty i rysunki.
- Powstały projekt, jego obraz podglądu i wygenerowany na jego podstawie plik do druku.
- Zamówienie, do którego należy projekt, odczytane z Shopify (numer zamówienia i zamówione produkty), aby właściwy plik trafił do właściwego zamówienia.
Edytor nie prosi klientów o imię i nazwisko, adres e-mail ani adres. Aplikacja odczytuje produkty i zamówienia za pośrednictwem Shopify Admin API z uprawnieniami przyznanymi podczas instalacji.
Jak wykorzystujemy informacje
Wgrane pliki i projekty są wykorzystywane wyłącznie do wyświetlania podglądu na żywo, przygotowania pliku do druku dla sprzedawcy oraz udzielania Ci pomocy, gdy się z nami kontaktujesz. Nie sprzedajemy danych osobowych, nie wykorzystujemy wgranych plików do celów reklamowych ani do trenowania modeli i nie kontaktujemy się z Twoimi klientami.
Udostępnianie i przechowywanie
Dane są przechowywane na serwerach i w magazynach danych zlokalizowanych w Unii Europejskiej. Udostępniamy je wyłącznie Shopify w zakresie niezbędnym do działania aplikacji oraz dostawcom infrastruktury, którzy hostują usługę w naszym imieniu. Możemy ujawnić informacje, jeśli wymaga tego prawo.
Przechowywanie i usuwanie danych
- Gdy odinstalujesz Makeyours, Shopify nas o tym powiadamia, a wszystkie projekty, wgrane pliki i ustawienia przechowywane dla Twojego sklepu są usuwane w ciągu 48 godzin od tego powiadomienia.
- Wgrane pliki, które nigdy nie stały się częścią zamówienia, są automatycznie usuwane po ograniczonym czasie.
- Żądania usunięcia danych klienta i dostępu do nich przekazane przez Shopify są realizowane w odniesieniu do zamówień, których dotyczą.
Bezpieczeństwo
Cały ruch jest szyfrowany za pomocą HTTPS, wgrane pliki są przechowywane w prywatnym magazynie, którego zawartości nie można publicznie wylistować, a dostęp do systemów produkcyjnych mają tylko upoważnione osoby.
Twoje prawa
W zależności od miejsca zamieszkania możesz mieć prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania lub usunięcia (na przykład na podstawie RODO / GDPR lub KVKK). Sprzedawcy mogą kontaktować się z nami bezpośrednio; klienci powinni skontaktować się ze sklepem, w którym dokonali zakupu, a sklep mo że przekazać nam żądanie za pośrednictwem Shopify.
Zmiany
Możemy aktualizować niniejszą politykę wraz ze zmianami w aplikacji. Data na górze strony wskazuje, kiedy polityka została ostatnio zmieniona. W razie rozbieżności między tym tłumaczeniem a wersją angielską obowiązuje wersja angielska.